Alles is liefde !


maandag 2 mei 2011

Poly-geniet-dagen

Wat heb ik er naar uitgekeken, een lang weekend weg met mijn gezin en mijn liefvriendje. En afgelopen weekend was het dan zover.

Vrijdag zijn we vroeg in de middag vertrokken. Met z'n zevenen, richting de Zeeuwse kust. En omdat zoveel mensen, en de nodige bagage, natuurlijk nooit in een auto passen, was mijn liefvriendje al vroeg hier, zodat we met twee volle auto's konden vertrekken.

Het huis dat we hadden gehuurd was erg leuk en lekker ruim. Na het kamers verdelen, het uitpakken van ieders tas en het boodschappen doen, hebben we gezellig samen gegeten en zijn daarna naar het strand gegaan. Heerlijk om even uit te waaien ! Bourgondisch ingestelde Brabanders als we zijn, zijn we natuurlijk bij een leuk strandpaviljoen neergestreken, om even wat te drinken. Toen het weer dreigde om te slaan, grote grijze wolken zich boven zee ontwikkelden en het hard begon te waaien, zijn we weer terug gegaan naar het vakantiepark.
Mijn liefvriendje en de kids zijn spelletjes gaan doen, en fanatiek ook, en ik ben lekker naast mijn lief, die televisie zat te kijken, op de bank gekropen met een boek.
Toen de jongste twee naar bed waren en de oudsten buiten gingen 'chillen', hebben we met z'n drietjes nog even gezellig zitten kletsen. Mijn lief gaat nooit zo laat naar bed, dus die ging redelijk op tijd naar boven en eigenlijk waren mijn liefvriendje en ik dat ook van plan, maar als je zo zit te praten, is het al snel weer laat.

De volgende dag was mijn lief al weer vroeg uit de veren, en had voor een heerlijk ontbijt gezorgd. Met een ietwat duf hoofd zat iedereen aan tafel, maar al snel was het weer een drukte van jewelste en gingen de kwinkslagen en plagerijtjes weer over en weer.
Het was koninginnedag, dus rond het middaguur zijn we maar eens gaan kijken of dat in Zeeland ook goed gevierd werd. Dat viel een beetje tegen, maar als er twee meiden bij zijn, valt er altijd wel iets te shoppen en natuurlijk legden we weer aan op een terrasje voor een lekker drankje.
Toen we terug waren, is mijn liefvriendje met jongste een potje gaan poolen, gingen de meiden en derde wat rommelen op hun kamers, en ben ik prompt samen met mijn lief op de bank in slaap gevallen, zodat het hele huis rustig was toen de poolers (en natuurlijk had jongste gewonnen) weer terugkwamen.
Toen het etenstijd werd, en omdat we tenslotte 'op vakantie' waren, zijn de meiden pizza's gaan halen. Gemak dient de mens, nietwaar !

Na het eten zijn we weer richting strand gegaan. Zonder oudste, die lag zo diep te slapen dat we het jammer vonden haar wakker te maken. De meiden hadden het plan opgevat 's avonds op stap te gaan en moesten dus wel even 'voorslapen'. Haar vriendin was wel wakker en ging gezellig mee. Het was een stuk kouder dan de vorige avond, dus hebben we deze keer wat sneller een strandpaviljoen opgezocht. Met een prachtig uitzicht op de ondergaande zon hebben we, wel buiten, maar op een beschut plekje, gezellig koffie gedronken.
Later die avond heeft mijn lief de dames naar het dorp gebracht en nadat de jongsten naar bed zijn gegaan, zijn we gedrieen met een borrel op de bank gekropen. Mijn lief ging al weer vroeg slapen en mijn liefvriendje en ik hebben samen nog heel lang zitten praten. Toen we uiteindelijk naar bed gingen, hoorden we de meiden thuiskomen, en toen was het al bijna 3 uur.......

Zondagochtend was het wederom mijn lief die het ontbijt al klaar had staan toen we beneden kwamen. Wat een enorme verwennerij ! Met de jongsten hadden we afgesproken om naar een subtropisch zwembad te gaan, de meiden gingen niet mee, dus we zijn tegen de middag met z'n vijven vertrokken. Eigenlijk houd ik helemaal niet van zulke zwembaden, ik vind het vaak veel te druk en massaal, maar wat hebben we het gezellig gehad. Mijn liefvriendje had het er maar druk mee, de kids bleven hem maar uitdagen, ze hebben de hele middag gestoeid en elkaar geplaagd. En ook ik moest er natuurlijk aan geloven, pffff. Mijn lief, die er al helemaal niets aan vindt in zo'n zwembad had, heel verstandig, de gelegenheid aangegrepen om lekker rustig in de zon te gaan liggen. En in een heel korte tijd is hij nog aardig bruin geworden ook !
Weer terug op het park waren we allemaal wel een beetje loom geworden. Toen ik op de bank lekker tegen mijn liefvriendje aankroop, viel ik dan ook vrijwel direct in slaap. De rest heeft lekker televisie zitten kijken en, naar later bleek, mij ook nog een beetje voor de gek zitten houden. Ik heb blijkbaar nogal rare gezichten getrokken in mijn slaap, dus ze hebben aardig wat geintjes zitten maken.......tja.......
Omdat het de laatste avond was, en mijn liefvriendje later die avond al weg zou gaan omdat hij de volgende ochtend gewoon moest werken (iemand moet het doen......), zijn we met z'n allen gaan uit eten in het dorp. Je moet zo'n leuk weekend ook wel in stijl afsluiten.
Na nog een heerlijk ijsje van de Italiaanse ijssalon was het tijd om terug te gaan en in te pakken. Mijn liefvriendje zou alvast wat van onze spullen meenemen en die naar ons huis brengen op zijn weg terug.
Heel fijn was dat, want omdat wij pas de volgende ochtend weg zouden gaan, hadden we natuurlijk een auto minder en op deze manier konden we toch alles en iedereen vervoeren.

Toen het tijd was om afscheid te nemen, had ik het best een beetje moeilijk. Het was zo'n fantastisch fijn weekend geweest, eigenlijk wilde ik helemaal niet dat hij wegging. Ik voel me het gelukkigst als ik iedereen van wie ik houd om me heen heb en na zo'n geweldige tijd met elkaar wil je dat gevoel graag vasthouden.
Gelukkig zien we elkaar al weer heel snel........dat maakte het wel weer een beetje goed.

Vanochtend was het ook voor ons tijd om te vertrekken. Na een snelle douche en een gezellig ontbijt hebben we met z'n allen opgeruimd en na een teruggreis zonder files waren we tegen de middag weer thuis. Nu draait de wasmachine en zijn de meeste spullen al weer opgeruimd. Zo'n weekend is zo snel weer voorbij.......

Echte poly-geniet-dagen waren het. Het is allemaal op een uitermate ontspannen en prettige manier verlopen. Ik heb ook het idee dat dit weekend heel positief heeft bijgedragen aan het acceptatie-proces van de kids. Zoals zij nu met de hele situatie zijn omgegaan, dat was zo mooi om te zien. En zo fijn om te ervaren !
Ook mijn mannen hebben het, naar eigen zeggen, heerlijk gehad. En ik ?
Ik heb nog het meest genoten van allemaal denk ik........

Voor dit weekend begon heb ik toch wel de nodige kriebels in de buik gehad. Want het is natuurlijk geen alledaagse situatie, een paar dagen weg met je beide geliefden. Samen in een huis, langere tijd bij elkaar zijn.
Niet alleen gevoelsmatig, maar ook praktisch vond ik het best wel lastig. Want hoe verdeel je je aandacht, zodat je mannen niet het gevoel krijgen dat de een meer aandacht krijgt dan de ander ? En hoe doe je dat met slapen ? Allemaal puntjes waar ik toch wel een beetje mee zat.
Nergens voor nodig, is gebleken. Het slapen is logisch en probleemloos opgelost, en, ik heb het ze natuurlijk allebei gevraagd, mijn mannen hebben geen van beide het gevoel gehad op welk moment dan ook minder aandacht te hebben gekregen. Gelukkig maar ! En dat kriebelgevoel was echt helemaal weg toen we zaterdagavond met z'n drietjes hand in hand naar het strand liepen, een beetje onwenning was het wel maar het was wel een heel mooi en bijzonder moment.

Echte poly-geniet-dagen..........zo gelukkig kan een mens zijn !

2 opmerkingen:

  1. ben ontroerd en blij voor je dat het allemaal zo fijn is verlopen en dat je een geweldig weekend heb gehad!!!

    -xxx- Miss WhiteLight

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat was dus met recht: geniet dagen. Heerlijk dat jullie het allemaal naar de zin hebben gehad. Weer een mijlpaal bereikt! Geniet van het nagenieten lieve Diva!

    BeantwoordenVerwijderen