Alles is liefde !


maandag 30 mei 2011

'n Fri(e)s weekend

En weer heb ik een geweldig weekend achter de rug !
Vrijdagavond ben ik na een gezellige gezamenlijke maaltijd bij ons thuis met mijn liefvriendje naar zijn Twentse 'buitenhuis' vertrokken.
Omdat we zaterdag naar Friesland moesten, en dat is best een heel eind rijden, waren we zo al halverwege en dat scheelde heel wat kilometers (en vroeger dan vroeg opstaan !).



Zaterdagochtend ging de wekker dus al om 7 uur, ook wel vroeg in je vrije weekend, maar we moesten wel bijtijds op weg om op tijd in het Friese aan te komen.
Die dag werd de Conventie van Achlum gehouden, een groots opgezet evenement ter ere van de 200e verjaardag van Achmea. Mijn liefvriendje had hiervoor een uitnodiging ontvangen dus zijn we samen afgereisd naar het mooie dorpje Achlum.

Wat een leuke dag hebben we gehad ! De conventie was gericht op de toekomst van Nederland waarbij diverse thema's aan de orde kwamen. In het dorp stonden overal grote tenten opgesteld, maar ook in de kerk, de dorpsschool en zelfs bij gastvrije dorpsbewoners thuis kon je aanschuiven voor interessante lezingen, discussies, workshops en gesprekken. Tout bekend Nederland was uitgenodigd om iets te komen vertellen, gesprekken te leiden of een interview te geven. Zo hebben we bijvoorbeeld een prachtig gesprek gezien met Herman van Veen (toch al één van mijn favorieten), waarin hij aan de hand van zelfgekozen geluidsfragmenten inging op voor hem belangrijke onderwerpen, zoals bijvoorbeeld de rechten van het kind en de zorg voor ouderen in ons land.

We hebben een discussie over het centraal stellen van de patiënt in de gezondheidszorg bijgewoond, het verhaal van een directeur van een bedrijf dat alleen doven en slechthorenden in dienst heeft gehoord en zijn naar een lezing over laagopgeleiden op de arbeidsmarkt geweest.
Ontzettend interessant was het. Het hele evenement was erg goed georganiseerd. Op elk moment van de dag was er iets te doen, ook op amusementsgebied. Ook voor de inwendige mens werd goed gezorgd, de lunchboxen waren al snel op, maar er was genoeg te eten en te drinken voor iedereen.
Het was erg jammer dat het weer niet meewerkte, het was frisjes en we waaiden zowat omver. Later in de middag begon het ook nog eens enorm te plenzen. De speech van Bill Clinton, het diner en het optreden van Rowwen Heze hebben we dus maar gelaten voor wat het was. Maar het was een bijzondere en leuke dag geweest. (En zondagochtend kwam er een sms van mijn lief, hij had ons gespot in het NOS journaal van zaterdagavond....snel gekeken en ja hoor, tot twee keer toe waren we in beeld....)

Omdat we het diner dus mis zouden lopen, hadden we afgesproken onderweg naar huis een hapje te eten. Op een bepaald moment kregen we toch wel trek en besloten om direct van de snelweg af te gaan en dan maar te kijken waar we zouden uitkomen.
Het eerste bord wat we zagen was 'Staphorst'....... Volgens de routeplanner waren daar genoeg restaurants en al snel zaten we in een leuke gelegenheid aan een drankje.
Daar werd op datzelfde moment ook een bruiloft gevierd en in de anderhalf uur dat wij er waren, hebben we alle Staphorster stereotypen voorbij zien komen....... Klederdracht (wat wel heel mooi was om te zien),  mannen en vrouwen gescheiden aan de feesttafels, en natuurlijk als afsluiting een bijbellezing. Een bijzondere entourage, als je gezellig samen zit te eten !

Na een heerlijk luie avond met een goede film en een glas wijn, dachten we zondagochtend lekker uit te slapen. Maar we waren allebei al heel vroeg wakker ! Nou ja........dan maar in bed koffie drinken, napraten over de leuke dag in Achlum en goede gesprekken voeren. Want dat hebben we dit weekend ook nog gedaan, we hebben weer veel gepraat. Ons gespreksonderwerp was niet nieuw, maar soms moet je dingen die wat moeilijk liggen of niet goed voelen wat vaker bespreken. En als dat onderwerp op datzelfde moment ook weer aktueel wordt, duurt zo'n gesprek net even iets langer. Ontbijten hebben we dan ook maar tussen de bedrijven door gedaan.

Voor we het wisten was het al weer middag, en moesten we ook nog gaan opschieten om op tijd voor een leuke afspraak te zijn.
We hebben een erg leuk en lief 'poly-stel' ontmoet. De mannen hadden elkaar al eens ontmoet en de dames hebben via internet regelmatig contact. Omdat we nu toch bij elkaar in de buurt waren, leek het ons leuk om elkaar ook in real life te ontmoeten en gezellig eens te kletsen.
Een enorm leuke middag hebben we gehad ! Heel gezellig en ongedwongen hebben we gepraat, over van alles en nog wat, en natuurlijk over polyamorie, want dat onderwerp ligt ons tenslotte allemaal na aan het hart. Polyamorie is een onderwerp waar je bijna niet over uitgesproken raakt, er zijn zoveel invullingen en manieren van omgaan, zoveel opvattingen en ideeën, dat de gespreksstof bijna niet op kan raken. Het was leuk om te merken dat ook dit stel er heel integer mee om gaat. Hun opvatting over polyamorie kwam zeker overeen met de onze. Verschillen zijn er altijd en dat mag ook. Het is heel interessant om ook eens bij een ander een kijkje te mogen nemen. De tijd vloog om en voor we het wisten moesten we alweer gaan. Maar deze ontmoeting gaat zeker een vervolg krijgen !

Het weekend ging weer veel te snel voorbij....... Samen eten, de boel opruimen, mijn spullen weer bij elkaar zoeken en inpakken, nog even knuffelen en toen was het alweer tijd om afscheid te nemen.
Gelukkig niet voor lang, want voordat ik klaar ben met nagenieten van dit weekend, zien we elkaar weer !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten