Alles is liefde !


vrijdag 17 juni 2011

Happening

Eindelijk was het dan zover, het optreden van het familie-bandje ! De broer van mijn liefvriendje geeft al heel lang gitaarles aan kinderen met een verstandelijke beperking, die in een instelling wonen. Na afloop van een jaar les mogen ze optreden om hun familie en mede-bewoners te laten zien wat ze hebben geleerd. Zo ook dit jaar, maar dan in een wat uitgebreidere vorm. Mijn liefvriendje, zijn zwager en ik zijn gevraagd om mee te doen. Zo werd het voor de kinderen allemaal nog echter, ze mochten nu  optreden met een 'band'......ons familie-bandje dus......

Na een lange aanloop met regelmatig repetities was het gisteravond dan eindelijk zover. Al vroeg waren we aanwezig om alles voor te bereiden, apparatuur opstellen en aansluiten, de zaal versieren, stoelen voor het publiek klaarzetten. Toen dat zo'n beetje klaar was, kwamen de kinderen. Stikzenuwachtig waren ze, hoewel ze dachten dat wij dat niet merkten......
Ze zaten met z'n drieën in het midden van het podium en konden via een powerpoint-presentatie op een laptop (bediend door mijn liefvriendjes schoonzus) zien wanneer ze welke akkoorden moesten spelen. We hadden een naam bedacht, 'The GuitarStars', en zelfs een dresscode afgesproken, we droegen allemaal jeans met een wit shirt.

Het optreden was een groot succes ! De kinderen hadden in hun woongroep zelf reclame gemaakt en er kwam heel wat publiek naar ze kijken. We hadden vijf liedjes op het repertoire, de eerste drie waren voor het publiek onbekend, maar de laatste twee waren echte meezingers. Dat hebben we geweten ook ! Het dak ging er zowat af ! Er werd meteen een lange polonaise ingezet en luidkeels meegezongen. Zo ontzettend leuk ! Het was een echte happening.
De drie sterren op het podium zaten helemaal te genieten en na elk liedje kregen ze een enorm applaus, en terecht ! Ze hebben ontzettend goed gespeeld. In de afgelopen tijd hebben we ze ook echt met enorme stappen vooruit zien gaan. Met recht een topprestatie !
Ze kregen ook nog een soort diploma, als bewijs dat ze een jaar lang gitaarles hebben gehad, en na afloop zijn we met 'de band' nog iets gaan drinken in een plaatselijk café-restaurant. Dat vonden de kinderen helemaal geweldig, het was erg gezellig en we hebben echt ontzettend gelachen met ze !
En helemaal leuk, we mogen nog een keer ! Iemand van de groepsleiding vroeg ons of we aankomend weekend nog een keer willen spelen, op de open dag van de instelling. En zoals het er nu naar uitziet, gaat dat lukken ook !

(ook de rest van de dag was erg leuk. Woensdagavond ben ik na, de generale repetitie met de kinderen, bij mijn liefvriendje gebleven. Gistermiddag hebben we in een leuk eetcafé zitten brainstormen over een aantal zaken. We hebben daar maar ook meteen gegeten, en we zijn er nog niet uit of het nu een vroeg diner, of een late lunch was.........
Na afloop van het optreden, ben ik alvast met mijn liefvriendjes schoonzus mee naar haar huis gegaan en later voegden de mannen zich bij ons om nog even gezellig na te praten, onder het genot van een biertje en bitterballen.......een typisch familie-ding, zo bleek....... De biertjes smaakten mijn liefvriendje goed, zodat ik terug naar huis ben gereden. Dat was beslist geen straf, hij heeft net een nieuwe auto en die rijdt heerlijk ! Na samen nog een drankje en even knuffelen heb ik mijn spullen ingepakt en ben weer, in mijn eigen autootje, huiswaarts gegaan. Het was met recht een super leuke dag !)

1 opmerking:

  1. Wat leuk dat jullie je daarvoor zo hebben ingezet en wat zullen jullie daar zelf ook heel erg van hebben genoten.

    BeantwoordenVerwijderen