Alles is liefde !


maandag 18 juli 2011

Bier en modder

Wat een feest ! Mijn liefvriendje en ik waren samen op de Zwarte Cross.....
Al jaren wilde ik daar graag eens heen, en nu is het er dan ook echt van gekomen.

Vrijdagmiddag hadden we eerst nog een ander klein feestje, ons speciale 'een jaar samen kado' was eindelijk binnen ! Een bijzonder moment...... We hebben dan ook heerlijk de tijd genomen om het samen te vieren, voordat we ons in het Achterhoekse feestgedruis gingen storten.

Maar uiteindelijk gingen we dan op weg ! Onderweg hebben we nog even een hapje gegeten en na een kleine twee uur rijden waren we op de plaatst van bestemming. We mochten bij een collega van mijn liefvriendje logeren, zodat de tent thuis kon blijven (achteraf waren we daar extra blij mee....).
Na de koffie en even gezellig kletsen, gingen we richting het festivalterrein. Omdat we gratis toegangskaarten hadden moesten we via een andere ingang naar binnen, maar die was al gesloten. Wat baalden we zeg ! Toen we terugliepen kwam een buurtbewoner naar ons toe: 'Konden jullie er niet meer in ? Oh geen probleem hoor, ik heb nog wel twee toegangsbandjes.....'. Wat een heerlijke mensen, die Achterhoekers !
Gewapend met twee bandjes zijn we naar de hoofdingang gelopen en konden daar zo naar binnen.

We keken onze ogen uit, wat een enorm terrein ! Grote tenten, overal gelegenheid om te eten, heel veel bierstands, kraampjes met merchandise (en natuurlijk hebben wij ook ieder een Zwarte Cross t-shirt gescoord), en vooral heel veel mensen. Het terrein was in verschillende secties ingedeeld. Je liep zo van het reggae gedeelte naar de theaterweide, van de disco-tent naar het metalveld, er was een kermis, echt voor ieder wat wils. En natuurlijk het crossterrein, waar het hele festival eigenlijk om draait.

We waren amper een uurtje binnen en stonden te luisteren naar een band op de fijnproeversweide, toen we bekenden tegenkwamen, een lieve (virtuele) vriendin met haar man en zoon. Nu wisten we wel dat ze er waren, want we hadden een koffie-afspraak voor de volgende ochtend, maar het was wel heel toevallig dat we ze nu al tegenkwamen. We hebben de rest van de avond heel gezellig samen doorgebracht, wat rondgelopen op het terrein, hier en daar naar bands geluisterd, lekker bijgekletst en natuurlijk de nodige biertjes genuttigd.

Aan het eind van de avond moest er natuurlijk nog wat gegeten worden. We hadden in ieder geval keus genoeg, je kon het zo gek niet bedenken of het was er. Uiteindelijk werd het een 'broodje schoap'.......lekker ! Met de taxi zijn we weer naar ons logeeradres gegaan en tegen tweeën zijn we ons bed ingetuimeld.

De volgende ochtend zijn we na een gezellig ontbijt weer vertrokken. Aangekomen zijn we direct naar het crossterrein gegaan om naar de oldtimerrace te gaan kijken. Daar deed de man van mijn vriendin aan mee, dus die gingen we even aanmoedigen. Erg leuk om naar te kijken, het was een heel spektakel.
Daarna was het weer tijd voor muziek. We hebben diverse gave acts gezien, waarbij onze voorkeur toch bij de wat kleinere podia lag. Daarbij was het ook nog eens prachtig weer......hoewel......

Tegen het einde van de middag begon het te regenen. Het begon met een klein buitje, maar al snel was het weer droog. Helaas bleef dat niet zo. Na een poosje regende het gestaag, en dat hield ook niet meer op. De regenjassen moesten echt aan. We hebben in de stromende regen staan eten, waarbij we ons op een bepaald moment afvroegen of het nu saus was, of toch gewoon regenwater, wat daar in ons bord dreef. Het maakte ons helemaal niks uit, we vonden het allemaal even prachtig ! (Stiekem hadden we al een beetje gehoopt op regen, want dat hoort er toch wel een beetje bij op de Zwarte Cross, lekker door de modder ploegen).

Zo tegen het einde van de avond waren we door en door nat geworden, en het terrein was veranderd in één grote vieze modderpoel. Op zich was het helemaal leuk, maar als je zo doorweekt bent, en het gaat ook nog eens waaien, dan wordt het toch wel erg koud. Mijn liefvriendje's collega was zo lief ons, na nog een 'broodje schoap', op te komen halen, en na een lekker warme douche hebben we met een kop warme thee nog gezellig even zitten kletsen.

De volgende ochtend zijn we na het ontbijt weer vertrokken, om de verjaardag van mijn liefvriendje's oudste zoon te gaan vieren. Ook dat werd een erg gezellige middag. Eenmaal weer terug thuis hebben we rustig gegeten en ons weekend heerlijk samen afgesloten. Het was al laat toen we bij mij thuis aankwamen, en toen moest mijn liefvriendje nog helemaal naar zijn 'buitenhuis'. We hebben heel wat kilometers gemaakt dit weekend !

De Zwarte Cross.....wat was het leuk ! Veel bier (tja.....), lekker eten, goede muziek, motoren, leuke mensen, modder.....helemaal goed ! Volgend jaar weer !

1 opmerking:

  1. Kaatjekakelkip18 juli 2011 om 12:26

    Klinkt helemaal te gek! Muziek, modder, gezelligheid, bier, eten... Mijn lief vriendje was ook al zo enthousiast over de Zwarte Cross. Hij is er zaterdag met zijn vrouw geweest! Wat zou ik graag mee zijn gegaan...

    BeantwoordenVerwijderen