Alles is liefde !


vrijdag 18 februari 2011

Lampjes

Volgende week is mijn eerste NLP-sessie.
Zoals ik al schreef (in: Werk aan de winkel 2) wil ik alle negativiteit die ik met betrekking tot mezelf in me heb, omzetten naar positieve, zodat bepaalde dingen niet meer zo moeilijk zullen zijn, en mijn enorme onzekerheid minder wordt, waardoor ook twijfels en angsten hopelijk zullen afnemen. Het wordt een fikse klus, maar dat is niet erg.
Ik heb gemerkt dat ik, sinds het kennismakingsgesprek van afgelopen week, veel nadenk over mijn gevoelens. Waar komen ze vandaan, hoe komt het dat ze in de loop der tijd sterker zijn geworden, waarom kan ik mijn gevoelens niet accepteren en wat wil ik perse veranderen ?
Allemaal vragen waar ik ten dele het antwoord wel op weet, maar om het helemaal helder te krijgen heb ik dus echt de hulp van de NLP-coach nodig.
Grappig, dat er in de afgelopen dagen al een aantal nieuwe 'lampjes' zijn gaan branden. Inzicht in het hoe en waarom van mijn twijfels, besef van waarom ik soms zo teleurgesteld ben, een heel klein beetje accepteren dat mijn gevoel en ratio niet goed communiceren, waardoor ik de dingen voel en doe zoals ik ze voel en doe.
Ik ben blij met deze 'lampjes', ik hoop dat ze heel fel zullen blijven branden en dat er steeds nieuwe bij komen.
Een zee van licht mag het worden, vergelijkbaar met de stralende zon, zodat de sluierbewolking die steeds in de blauwe lucht boven mijn leven hangt, helemaal zal verdwijnen........


2 opmerkingen:

  1. doordat je jezelf wilt gaan aanpakken, ben je nu al automatisch bewuster met jezelf bezig. daar blijkt ook je gedreven uit. dat NLP is dus eigenlijk nu al een succes ;-).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi
    Prachtig om zo je ontwikkeling een boost te geven. Ik zou er graag later wat dieper op in gaan. Wil je ook wat 'luchtigs' meegeven over het delen van het proces waar je in zit. In de volgende lekker korte presentatie vertelt Dereks Sivers er mee over.
    http://www.ted.com/talks/lang/eng/derek_sivers_keep_your_goals_to_yourself.html

    BeantwoordenVerwijderen