Alles is liefde !


vrijdag 15 maart 2013

Confronterend

Mijn revalidatie-programma zit er over een paar weken op. Dan heb ik twaalf weken lang allerlei handvatten gekregen om goed te leren omgaan met mijn beperkingen. Ik heb waardevolle dingen geleerd, en weer veel nieuwe inzichten gekregen. Ik heb mezelf op een aantal vlakken nog beter leren kennen. Ik heb ontzettend lieve mensen leren kennen, met wie ik dit proces mocht doorlopen. En ik ben weer aan het sporten !

Twaalf weken die erg nuttig waren, leerzaam en soms erg confronterend. Vandaag was het dat ook. We zijn begonnen met terugvalpreventie, een zeer belangrijk onderdeel van het programma. Want hoe houd je het nieuwe gedrag en de aangeleerde 'trucjes' vast, zodat je niet terugvalt in je oude patronen ? Hoe blijf je weg van de gevaarlijke randen van je valkuilen ? Ik ken mezelf, en weet dat ik die valkuilen heb. Dat ik er erg op moet letten er niet weer in te vallen. De komende weken heb ik dus nog hard nodig om mijn eigen preventieplan te kunnen maken...

Vandaag was erg confronterend omdat ik me realiseerde dat alles verandert en ik het nog veel drukker ga krijgen dan ik al had. Nu ben ik vaak thuis, werk niet buiten de deur en kan regelmatig mijn rust nemen. Straks moet ik fulltime werken en in de tijd die overblijft alle andere dingen plannen. Het zal moeilijk worden om dan niet terug te vallen in mijn oude patronen. Het vloog me even naar de strot. Hoe ga ik het allemaal dóen ??!!

Nu heb ik sowieso m'n dag niet vandaag, dus het kwam even heftig binnen. De tranen zaten al hoog en even dacht ik ze niet binnen te kunnen houden. Gelukkig lukte dat wel, en kwamen ze pas los toen ik weer in de auto zat en onderweg naar huis was. Pfffff.... dat het je dan even zó te veel kan worden... bah !


Geen opmerkingen:

Een reactie posten