Alles is liefde !


donderdag 19 september 2013

Opluchting

Blij ben ik. Blij met mijn meedenkende collega. Blij dat zij begon over wat ik zelf niet goed aan durfde te kaarten. Want het voelt als falen...

Na vijf weken werken moet ik toegeven dat ik het toch wel heel zwaar vind. Vier dagen per week werken breekt me op. Ik heb het nog steeds reuze naar mijn zin, maar ik heb totaal geen energie meer over voor alles wat náást het werk bestaat. Leuke dingen zeg ik af, en mijn vrije tijd gebruik ik om bij te tanken, zodat ik gewoon kan gaan werken. Thuis zit ik er als een dood vogeltje bij. Voor mijn kids en mijn liefvriendje is dat ook niet echt gezellig...

Mijn collega had het in de gaten en vroeg me gisteren quasi terloops hoe het ging. Na een heel positief antwoord van mijn kant keek ze me doordringend aan en vroeg door. Tja, toen moest ik het wel toegeven. Toen moest ik wel beamen dat ik zo ontzettend moe ben, en zoveel pijn heb. Dat ik elke avond al om half 10 in mijn bed kruip, omdat ik anders om val. Dat ik in de weekends totaal geen energie heb om iets gezelligs te gaan doen. Dat het huishouden me zwaar valt. Maar dat was wel heel erg moeilijk... Niemand geeft tenslotte graag toe dat iets je niet lukt.

Zoals ik al zei heb ik een erg meedenkende collega. Ze droeg een oplossing aan, die hopelijk zal helpen. Vanaf volgende week ga ik mijn werkdagen anders indelen. Op die manier ben ik iets meer thuis overdag en kan ik meer tijd nemen om te rusten. Niet alleen voor mij is dat prettig, maar ook voor mijn collega's. De kans op uitval door mijn klachten kan zo wellicht een heel stuk verkleind worden en dat is voor hen én voor mijzelf een win-win situatie.

Zo gaan we het dus doen. En hoewel ik het heel vervelend vind dat het zo moet, ben ik aan de andere kant ook opgelucht.Want ik maakte me best zorgen. Nog steeds wel, maar dit geeft nieuwe hoop. Hoop dat het wél gaat lukken. Ik ben dus enorm blij dat het zo geregeld kan worden. Ik ben een geluksvogel met zo'n fijne werkkring, zo'n lieve meedenkende collega en alle mogelijkheden die ik krijg. Er zullen niet veel mensen in de bijstand zitten die het qua medewerking en kansen zo hebben getroffen als ik ! Lucky me !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten