Alles is liefde !


dinsdag 18 juni 2013

Even zeuren en weer verder

Het begint me aardig de keel uit te hangen, al dat geregel. Dat is nog niet eens het ergste eigenlijk, maar al het gedoe er om heen begint me tegen te staan. Steeds weer moeten wachten op een reactie, medewerking die je zo hard nodig hebt niet of te laat krijgen. Ben er echt wel klaar mee. Ik wil het afsluiten, zodat ik verder kan. Helaas zit dat er nog niet in.

Ik werk keihard om het allemaal zo goed mogelijk te doen. Zo jammer dat het gewenste resultaat dan uitblijft... Ik word er nogal recalcitrant van. Dan doe je zó je best en schiet het nog niet op. Grrrrrr ! Maar ja, het bijltje er bij neer gooien kan niet, want dan kom ik helemáál nergens. Dus tel ik tot 100 (tot 10 volstaat echt niet meer) en ga weer door. Er zit niets anders op.

Gisteren zei een lieve vriendin me dat ik mijn boosheid moet loslaten, omdat ik het mezelf zo niet makkelijker maak. En ze heeft gelijk. Maar het lukt me niet. Er zit zoveel boosheid en ergernis, blijkbaar al jaren, die er nu pas uit komt, dat ik die niet zomaar kan laten varen. Daar zal ik eerst iets mee moeten doen. Ook daar ben ik hard mee aan de slag, maar dat zal tijd kosten.

Druk dus, met heel veel. Niet alleen dat eindeloze regelen, ook het zoeken naar een baan en de verplichtingen die daarbij horen kost heel veel tijd.. Thuis gaat alles gewoon door. Er komen binnenkort veel andere regelzaken aan. Dus wanneer het stopt ? Ik heb geen idee. Ik hoop binnen afzienbare tijd. Dan is er weer tijd voor andere dingen, waar ik nu niet aan toe kom en die opzij moeten worden gezet ten gunste van de regeldingen.

Gelukkig zijn er ook veel leuke dingen hoor ! Gisteren had ik een heerlijke bijkletsmiddag met mijn alles-vriendin, vandaag een gezellige picknick-date en vanavond mag ik weer lekker gaan repeteren met mijn band. Thuis loopt het prima en de weekenden met mijn liefvriendje zijn altijd heerlijk, ook al gaat de drukte dan gewoon door. Ik wil ook niet klagen, maar ik ben er gewoon klaar mee. En soms is even zeuren best lekker. Dus bedankt voor het luisteren, ik ga weer snel aan de slag !!

1 opmerking:

 1. De boosheid loslaten is inderdaad een goede tip, wel erg moeilijk.
  En loskoppelen van elkaar, dat je enerzijds keihard werkt en dat het anderzijds nog steeds niet(s) opschiet --> heeft op zich niets met elkaar te maken, dus daar wordt de frustratie misschien iets minder persoonlijk van naar jezelf toe.
  Soms verzucht ik weleens, dat we nooit klaar zijn met geregel en gedoe. Er is altijd wel weer nieuwe regelellende met veel gedoe helaas.
  Maar je mag heus 'klagen en zeuren', hoor Diva, ofwel je hartje even luchten, hebben we allemaal nodig.
  Veel sterkte wens ik je, rustig doorgaan, liefs,
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen