Alles is liefde !


zondag 16 augustus 2015

Van harte vakantie !

Al twee weken ben ik mateloos aan het genieten van mijn welverdiende, drie weken durende,vakantie. Ik mag dat 'welverdiend' best zeggen van mezelf, na vorig jaar slechts één weekje zomervakantie te hebben gehad. De drie weken die ik nu heb, waren ook hard nodig. Het lijkt wel of alle vermoeidheid er nu pas uit komt.....

De eerste vakantiedag begon goed. Direct na mijn laatste werkuurtjes konden we namelijk al vertrekken naar ons vakantie-adres. Een hele week lang verbleven we, samen met drie kids, in een leuk en knus vakantiehuisje op een rustig parkje. Vlaamse gaaien en eekhoorns in de tuin, nauwelijks buren, een leuk klein zwembad op het park en een leuk stadje om de hoek. Naast heerlijk luie dagen rondom het huisje, hebben we ook leuke dingen ondernomen. Een dagje shoppen met z'n allen. Uit eten met jongste, toen tweede en zijn vriendin samen op pad waren. Een dagje Dolfinarium, want dat was slecht tien minuten verderop. De kids een dagje op z'n kop in Walibi, waardoor mijn liefvriendje en ik een dagje voor onszelf hadden, dat we hebben benut door lekker te relaxen en (weer !) uit eten te gaan. Slenteren en iets drinken in het stadje. Een middag in de zon aan het strand. Een avondje hilariteit met een leuk Brabants spel. Film kijken. Én lézen ! Dat was lang geleden ! Maar nu was er tijd voor. Heerlijk !

Bij thuiskomst begon meteen de realiteit van alle dag weer, met bergen wasgoed en alles opruimen. Tegenwoordig gaat dat enorm gestroomlijnd en relaxt, dus dat was ook zo gebeurd. We hadden ons voorgenomen écht vakantie te hebben, ook in de weken dat we thuis zouden zijn, en daar houden we ons echt aan. We zijn bijvoorbeeld druk bezig in de tuin, project loungebank is in volle gang, maar nemen ook heel veel rust. Heerlijk in de tuin met een biertje. Of bij minder weer lekker op de bank met een goede serie. Of zoals vandaag, even samen een middagje rondslenteren in onze favoriete stad. Wij vermaken ons, heel relaxt, helemaal prima !

Ondanks ons relaxt zijn is het door allerlei omstandigheden ook wel een beetje een rare vakantie met onverwachte dingen en spanning. Hopelijk kunnen we allemaal na volgende week weer wat geruster ademhalen..... Gelukkig zijn er ook leuke dingen genoeg, en genieten we volop ! Ik verzuchtte laatst al dat ik me wederom verbaas over het feit dat vakantie zó ontspannen en gezellig kan zijn. Wat een heerlijkheid !

En het is nog niet voorbij ! We hebben nóg een hele week vrij voor de boeg ! Komende week gaan we nog een dagje er op uit met jongste, en gaan we verder met de tuin. Derde komt ook bijna weer terug van een, naar wat we horen, heerlijke vakantie met zijn vriend. Mijn liefvriendje moet helaas een dagje werken in verband met een nieuwe opdracht (we worden naaste collega's, zo leuk !) maar die dag benut ik dan om uitgebreid naar de kapper te gaan. Dat is nodig ook, pfffff. Én komende week gaat er een lang gekoesterde wens van mij in vervulling....

Wij vermaken ons dus best nog een weekje. En zouden ons ook best nog twéé of drie weken weten te vermaken, maar uiteindelijk zal er toch weer gewerkt moeten worden. En dat is ook prima. Want na drie zulke heerlijke, ontspannen weken kunnen we er weer helemaal uitgerust tegen aan !

1 opmerking:

  1. Heerlijk,dat jullie het zo fijn hebben samen,lekker ook weer genieten van het werk,
    Liefsss

    BeantwoordenVerwijderen