Alles is liefde !


maandag 30 december 2013

Terugblikken en vooruitkijken

Het jaar is weer bijna ten einde. Vanochtend op mijn werk dwaalden, ondanks de grote drukte, mijn gedachten even af en ik bedacht me dat het toch wel een heftig en bewogen jaar is geweest. Er is zoveel gebeurd... Leuke en  minder leuke dingen, zoals bij iedereen, maar alles bij elkaar was het best veel allemaal, eigenlijk...

Het jaar begon met een drukke periode, in januari startte mijn revalidatie-traject. Dat was best pittig, vier tot vijf dagen per week een intensief programma volgen. Maar het is me gelukt ! Ik ben er sterker uitgekomen en heb er ook nog eens een paar lieve vriendinnen aan overgehouden. Win-win dus !
Midden in mijn revalidatie-periode viel de beslissing om te gaan scheiden. Dat was, vooral voor de kinderen, een zware dobber. Maar uiteindelijk, als ik zo terug kijk, is het gewoon een enorm goede stap geweest. Ook de kids, die het soms nog steeds best moeilijk vinden, zijn inmiddels gewend aan ons andere leven. Ik ben zo trots op hen !

Het was een jaar met ups and downs. Al het geregel en gedoe rondom de scheiding zijn me niet in de koude kleren gaan zitten. Er moest van alles en het liep lang niet altijd goed. Maar alles is in orde gekomen. Tijd om bij alles wat gebeurde stil te staan was er niet. Ik moest gelijk aan de bak, moest verplicht solliciteren, allerlei workshops volgen en bijstand aanvragen. Wat was dat moeilijk ! En nog vind ik het vreselijk dat ik afhankelijk ben van een uitkering. Maar ondanks al mijn inspanningen en inzet is het helaas nog niet gelukt om een baan te vinden die maakt dat ik zélf voor mijn kids kan zorgen. Ik werk nog steeds met veel plezier op mijn werkervaringsplek, maar ja, dat is ook nog steeds werken met behoud van uitkering, zonder salaris, dus de financiële situatie is nog niet veranderd. Maar wie weet, 2014 wordt tenslotte mijn jaar !

Leuke dingen waren er ook genoeg in het afgelopen jaar. Zeker wel ! Zo gingen mijn liefvriendje en ik weer met vrienden naar de Zwarte Cross, voor mij toch wel het feest van het jaar. Ik vierde mijn verjaardag met mijn familie en lieve, geweldige vrienden en vriendinnen. Ik vond mijn liefste en beste vriendin weer terug, eigenlijk was ze nooit weg geweest, maar door omstandigheden en misverstanden waren we elkaar even een beetje kwijt geraakt. Nu is de vriendschap weer als vanouds en daar ben ik zo blij mee ! Ik heb zeker in dit jaar mogen ervaren wie mijn vrienden zijn en jee, wat zijn er dat véél ! Ik moet toch haast wel iets goed doen *grinnik*. Samen met mijn liefvriendje én onze gezamenlijke kids had ik een hele leuke vakantie. Het afgelopen jaar was er ook één van genieten dus !

Een bewogen jaar, dat was het in ieder geval. Een jaar met veel emoties, negatieve gevoelens en uiteindelijk berusting. Ook boosheid, een gevoel van verraden zijn en verdriet. Maar gelukkig was er ook heel veel liefde. De liefde voor mijn kids. De allesomvattende liefde van en voor mijn liefvriendje, met wie ik al bijna drieënhalf jaar heel gelukkig ben. De liefde en warmte van mijn en zijn familie en van die vele dierbare vrienden en vriendinnen. Zo mooi, dat een jaar dat toch heel veel verdriet en pijn kende, er voor heeft gezorgd dat banden nog sterker en warmer zijn geworden...

Het gaat me goed. Natuurlijk heb ik soms baaldagen en word ik soms boos om alles wat er speelde en nog speelt. Er zijn dagen dat mijn lijf totaal niet wil en ik als een dood vogeltje op de bank hang, en niets kan. Maar het gevoel dat overheerst is geluk. En wat is nu belangrijker ? Geld op de bank hebben en nergens voor hoeven vechten of het wat minder hebben en overal voor moeten knokken, maar wel heel erg gelukkig zijn ? Voor mij is dat met stip het laatste !

Het jaar is bijna ten einde. Morgen vieren we de laatste dag van dit bewogen jaar. Overmorgen begint een nieuw jaar. Mijn jaar ! Ik weet het zeker ! En ik zal er alles aan doen om dat waar te maken. Lieve lezers, ik ben dankbaar voor jullie trouw en support, het is nog steeds ongelooflijk te zien hoeveel mensen elke keer weer (en nog steeds !) een kijkje willen nemen in mijn leventje. Lieve kids, jullie zijn super, ik ben mega trots op jullie ! Lieve familie en vrienden, dank jullie wel voor jullie liefde en steun, zonder jullie had ik me geen raad geweten. En lief liefvriendje, dank je wel, voor álles ! ♡ ♡ 

Ik wens jullie een fijne jaarwisseling en voor 2014 heel veel geluk, gezondheid, vriendschap en alle liefde van de wereld ! ❤1 opmerking:

  1. Heel veel geluk en liefde voor het komende jaar, ik hoop dat ik ga lezen dat je leven net zo opbouwend en positief blijft als het was. In het kader van dat ik iedereen het tienvoud toewens wat ik voor mezelf zou willen... dat moet lukken!

    BeantwoordenVerwijderen