Alles is liefde !


maandag 15 april 2013

Unos drukkos weekendos...De olé’s, hola’s en ook nog ontelbare keren‘-os’ als toevoeging achter elk woord… het vloog ons de gehele zaterdag om de oren. Dat kon ook niet anders, we hadden een ‘Spaanse dag’… Het jaarlijkse potverteren van de carnavalsband stond weer op de agenda, en deze editie was geheel overgoten met een Spaans sausje… Tjonge, wat hebben we plezier gehad !

We werden al vroeg in de middag verwacht op het verzamelpunt, waar we onthaald werden op koffie  met heerlijke taart. Dat begon al goed. Daarna ging de dag officieel van start met een fietstocht. Een heel bijzondere tocht, helemaal in het teken van de Spaanse Inquisitie, ‘de 7 wreedheden’. Ook bijzonder was dat we per tandem gingen… Het lot bepaalde wie je mede-trapper was en na een wat wiebelig oefenrondje konden we vertrekken. 

De eerste halte, waar we na een ere-rondje door het dorp arriveerden, zorgde al meteen voor hilariteit. Die halte was namelijk de plaatselijke dansschool, waar we getrakteerd werden op een workshop salsa-dansen. Onze enthousiaste dansleraar wist ons allemaal in de juiste maat te krijgen en na een uurtje danste iedereen de basispassen van de salsa en de merengue. Mijn liefvriendje en ik kenden die basis al uit eerdere workshops, maar dat maakte niet uit. Het was hartstikke leuk !

Na een broodnodig afkoelmomentje sprongen we weer op de tandem, en gingen op weg naar de volgende stop, een cafeetje in een nabij gelegen dorp. Daar konden we met een quiz letters verdienen waarmee de naam van de volgende stop bekend werd. Hier kregen we ook een nieuwe mede-trapper toegewezen en met een lekkere koek in de hand fietsten we vrolijk verder. 

Bij die volgende stop was er even tijd om rustig uit te blazen van al dat fietsen. Het was prachtig weer, dus ons eerste officiële terrasje van dit jaar was een feit. Ook hier deden we weer een leuke quiz en kwamen er door middel van de gewonnen letters achter dat de volgende stop ook meteen de laatste was, we gingen weer terug naar het beginpunt.

Na een borreluurtje was het toen tijd voor een verrukkelijke maaltijd, allerlei heerlijke Spaanse hapjes en natuurlijk een lekker glas verse sangria verwenden onze smaakpapillen. We hebben lekker op ons gemak gegeten en toen iedereen zo’n beetje was uitgebuikt, was het tijd voor het laatste programma-onderdeel van die dag. We gingen tweeënhalf uur lang een uitgebreide muziekquiz spelen. Wat hebben we gelachen !!

Mijn liefvriendje en ik zaten samen in een tamelijk fanatiek team. Dat resulteerde in het kunnen oplossen van heel veel vragen, maar ook in luidkeels meezingen met alle liedjes die voorbijkwamen… Ook tijdens de karaoke-ronde lieten we ons niet kennen natuurlijk. Aan het eind van de avond bleek dat we ons niet voor niets zo hadden uitgesloofd, we hadden met glans gewonnen ! Schor van al het lachen en meebléren namen we na een laatste drankje afscheid, en zijn we rustig terug naar huis gewandeld.

Zondag stond ook weer in het teken van muziek, toen hadden we ’s middags, na eerst lekker lang te hebben uitgeslapen natuurlijk, repetitie met het familiebandje. Altijd leuk ! Meteen daarna moesten we weer verder naar het volgende adres, de verjaardag van de zoon van mijn liefvriendje’s beste vriend.  Ook daar was het heel gezellig en na een heerlijk glas prosecco te hebben gedronken en bijgekletst te hebben, heeft mijn liefvriendje me weer naar huis gebracht.

Een leuk weekend, maar wel heel druk. We zijn, net als vorig weekend,  constant aan het rennen en draven geweest, hebben in de auto gezeten, of lagen te slapen. Er was amper tijd voor ons tweetjes. Natuurlijk waren we de hele tijd samen, maar écht met z’n tweeën, zoals wij zo graag zijn, dat kwam er  haast niet van. Gelukkig hadden we de vrijdagavond wel voor onszelf. Toen zouden we eigenlijk ook weg moeten maar omdat mijn liefvriendje zich helemaal niet lekker voelde, moesten we daar  van afzien. Dat was erg jammer, maar de tijd die we daardoor samen hadden, was ook wel heel erg welkom…

Een luxe-probleem, dat weten wij zelf ook wel, en we mopperen ook echt niet. Maar door alle drukte en hectiek waarin we ons momenteel bevinden, snakken we naar een rustig weekend waarin niets hoeft. Volgende keer maar weer een poging wagen… Dit weekend was dan misschien niet rustig, maar wel supergezellig. En dat is ook heel wat waard, toch ?! Olé !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten