Alles is liefde !


vrijdag 15 mei 2015

Vrije dagen ?

De meimaand van 2015 kent veel vrije dagen. Deze hele maand heb ik niet één volledige werkweek gehad. Maar mij hoor je niet klagen hoor ! Ik vind het heerlijk, die tussendoor-dagjes-vrij.

Zo af en toe eens één dag of een paar dagen vrij is erg fijn. Tijd om bij te tanken. Nou ja.... Dat zou je denken, maar in de praktijk komt dat er meestal niet van. Zeker in deze maand, waarin we jarige kinderen hebben, nog druk bezig zijn met het van twee huizen één maken, veel moeten klussen, we beiden veel optredens hebben en de agenda's vol staan met allerlei afspraken, lukt bijtanken echt niet.

Die vrije dagen zijn eigenlijk de meest drukke dagen. Want behalve alles wat 'moet', agenda-technisch gesproken, gebruiken we die dagen ook voor dingen waar we normaal gesproken niet aan toe komen. Voor vandaag betekende dat bijvoorbeeld dat mijn liefvriendje, die het razend druk heeft met twee opdrachten, zit te werken, en dat ik in de tuin bezig ben geweest en eindelijk mijn ramen eens heb gelapt.... Niet echt de bedoeling van een vrije dag, maar zo loopt dat dan.

Het is allemaal niet erg, maar toch een beetje jammer. Ik moet eerlijk bekennen dat ik die vrije dagen tussendoor eigenlijk hard nodig heb om bij te komen. Vijf dagen per week werken is best veel, en buiten dat moeten er natuurlijk nog veel meer dingen. Vaak ben ik in de weekenden zó moe, dat leuke dingen doen niet van harte en vol energie gaat.  Natuurlijk wil je ook niet elk weekend uitgeteld zijn, en vaak 'moet' er van alles in die weekenden, dus je gaat gewoon door. Die af-en-toe-vrije-dagen zouden dus best wat meer rustpuntjes mogen zijn.

Dus compenseer ik. Overdag alle 'moetjes' en 's avonds niets. Of andersom, het is maar net wat de agenda aangeeft. De ene dag heel druk, de andere wat minder. Ook dat lukt niet altijd, maar het is wel belangrijk om de balans goed te houden. Nu ben ik daar niet zo goed in.....dus dat maakt het extra lastig. Gelukkig leer ik steeds beter naar mijn lijf te luisteren, dus daar ligt vaak de beslissing om iets wel of niet te doen.

Deze maand, met al z'n extra vrije dagen, was drukker dan ooit. Leuk druk, maar ook 'verplicht' druk. Ik ben vaak vrij geweest de afgelopen weken, maar daardoor echt niet uitgerust. Het is niet anders. Dat bewaren we dan maar tot de zomervakantie. Dan ben ik maar liefst drie hele weken vrij. Dan zal het toch wel gaan lukken om bij te komen ?? Ik ga er in ieder geval mijn best voor doen.

Voor nu geniet ik nog even van deze extra vrije dag, verheug ik me op nóg een vrije dag deze maand en kijk ik reikhalzend uit naar de lange vakantie in de zomer. Vrije dagen ? Super fijn, maar wel veel te druk.... *knipoog*.

1 opmerking:

  1. Als ik dat zo allemaal lees, Katinka, dan ben ik dubbel zo blij dat ik gepensioneerd ben en de dingen in mijn tempo en mijn volgorde mag doen. Sterkte met al dat gedoe - en neem de hint van Loesje vooral ter harte :-)

    BeantwoordenVerwijderen