Alles is liefde !


dinsdag 13 januari 2015

Ons eigen Gentse Feest

 
Nee hoor, we zijn er nog nooit geweest, op de Gentse Feesten. Die zijn trouwens in de zomer. We waren überhaupt nog nooit in Gent geweest ! Het werd tijd om daar verandering in te brengen. Van iedereen hoorden we altijd hoe mooi en leuk Gent wel niet is, dus we zijn het zelf maar eens gaan ervaren.

Reden voor een weekendje weg hadden we sowieso. Zoals elk half jaar vierden we een verjaardag en een jubileum. Ditmaal de verjaardag van mijn liefvriendje, en ons vier-en-een-half-jaar-samen-feestje. Dat vieren met er even samen tussen uit gaan is ons al vaker uitermate goed bevallen. En een gouden formule moet je natuurlijk niet wijzigen !

Ons hotel, dat in een prachtig voormalig klooster was gevestigd, hadden we vrijdag zonder problemen gevonden. We waren vroeg, maar mochten toch direct inchecken. We zijn de stad in gegaan om daar al het moois dat Gent zo beroemd maakt te gaan ontdekken. Dat ontdekken kostte geen moeite, je struikelt er zowat over de historische gebouwen en bezienswaardigheden !


Nu zijn wij sowieso dol op België. We hebben er tenslotte familie wonen.... *smile*. Vorig jaar brachten we een weekend in Brussel door, de zomervakantie in Stavelot en in Antwerpen zijn we zeer regelmatig te vinden om te shoppen, lekker te eten of uit te gaan. Nu is Gent aan ons lijstje favorieten toegevoegd. Wat een leuke stad ! Cultuurhappers als wij zijn hebben we diverse musea bezocht, prachtige kerken bezichtigd en hebben we onze fantasie de vrije loop gelaten in kasteel Gravensteen. Door middel van een movie-guide kwam het kasteel echt tot leven, wat een leuke ervaring was ons bezoek daar !

Een weekendje België is niet compleet zonder lekker eten en drinken. Om daarvoor leuke adresjes te vinden hoef je in Gent totaal geen moeite te doen. Er zijn zoveel restaurantjes en cafeetjes. Voor ons, toch wel echte Bourgondiërs, ideaal. We zijn ettelijke keren ergens binnen gegaan voor een heerlijke maaltijd, een zalig biertje, koffie of een hapje. Echt genieten dus !


Heerlijk, samen even helemaal weg ! Lekker doen waar we zin in hadden, genieten van elkaars gezelschap en ongestoord samen zijn, het was super ! Op weg naar huis hebben we het weekend afgesloten met (oké,vooruit, nog ééntje dan) een lekker etentje. En eenmaal thuis bij de jongens, was ook weer heel fijn.

Over een half jaar vieren we mijn verjaardag, en ons vijf-jaar-samen-feestje. Ons eerste lustrum (en mijn zoveelste-en-een-beetje.....) ! We gaan alvast maar eens nadenken waar we dát zullen gaan vieren ! Ons Gentse Feest was in ieder geval fantastisch !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten