Alles is liefde !


maandag 14 juli 2014

Vier jaren vol liefde

De liefde... ik heb er al zo vaak over geschreven. Over de liefde voor je partner. Over polyamoreuze liefde. Over de liefde voor je kids. Over de liefde voor je vrienden en familie. Over de liefde voor je werk en hobby's. Liefde is zo allesomvattend.

Afgelopen weekend vierden we, behalve mijn verjaardag, ook en bovenal de liefde. Mijn liefvriendje en ik vierden dat vier jaar geleden de vlam in de pan sloeg en onze relatie begon. Vier jaar samen.
In die vier jaar is veel gebeurd. Onze relatie was meteen al diepgaand en intens. Toen leefde ik nog polyamoreus en was mijn liefvriende 'de tweede'. Inmiddels is hij al weer een hele poos 'de eerste', én enige. De dynamiek van onze relatie is veranderd. Onze mogelijkheden en manieren van samen zijn zijn veranderd. Maar de liefde is niet veranderd. Of eigenlijk toch wel... die is nog sterker en dieper geworden.

Vier jaar samen. We hebben het gevierd met lieve kadootjes en een etentje in het restaurant waar we vier jaar geleden onze eerste officiële date hadden en volledig voor elkaar vielen. We hebben terug gekeken op die vier jaar. Vier jaar van ontdekken en genieten, maar ook van schipperen en laveren. Vier jaar van liefdevolle weekenden en vakanties samen, maar ook van op stap en gezelligheid thuis met twee gezinnen. Vier jaar van dromen en weten dat het goed zit, maar ook van twijfel en onzekerheid.

Vier jaar samen. En nog een heleboel jaren in het verschiet. De plannen zijn er al. Nu de tijd nog. Maar ook dat komt goed. Zijn kadootje vertelt hoe het voelt (er bungelt nu ook een prachtige 'infinity'-bedel aan mijn speciale armband). De zekerheid van willen en voelen is er altijd geweest en is er nu meer dan ooit. We gaan er ook de komende jaren iets prachtigs van maken. Samen. ❤❤❤❤
Geen opmerkingen:

Een reactie posten